1272975911_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tällainen lähti vappuaattona mukaan yhden kaverin illanviettoon. Tämä oli jo tehty vähän kiireessä, ja sillä ehkä selitän sen että jauhoja näkyy vielä tuossakin kuvassa. :D En myöskään viitsinyt tätä kappaletta nostaa vuoasta pois, kun kuljettaminen oli paljon helpomaa piirakan vielä ollessa vuoassa. Reunat pääsivät tummumaan vähän liikaakin, kun uskaltanut peitellä foliolla tätä kappaletta kun edelliselle kävi mitä kävi. (Tosin kokeilin silti yhdessä vaiheessa peittää ja sitten tämänkin pinta rikkoutui, mutta sen sai sentään enimmäkseen peitettyä sitruunoilla. Äh. :D)

Ohje siis lähestulkoon sama kuin tuossa Limettipiirakassa, mutta täyteohjetta on vähän muokattu. Pohjan ohje on sama ja alkuperäisohje on siis tosiaan Kinuskikissalta. Tästä vain on tehty vähän sitruunaisempi, käytetty sokeria fariinisokerin sijasta ja korvattu kookos kermalla.

Pohja:

¾ dl öljyä

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl fariinisokeria

1 kananmuna

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

½ dl vettä

Täyte:

Sitruunan mehua (itse käytin vähän vajaan puolikkaan sitruunan verran, tätä kannattaa koemaistella, että tietää mikä määrä sopii)

250 g maitorahkaa

3 dl kermaa

2 munaa

¾ dl perunajauhoja

1-1½ dl sokeria (taas kannattaa itse vähän maustella, riippuu sitruunan määrästä ja omista mieltymyksistä)

n. 1tl vaniljasokeria

 

Sekoita pohjan ainekset keskenään ja levitä voideltuun piirakkavuokaan jauhojen avulla. Sekoita täyte keskenään (itse lisäsin viimeisenä kananmunat, koska halusin maistaa ennakkoon vähän minkä verran mitäkin kannattaa laittaa, enkä halua maistella raakaa kananmunaa) ja kaada pohjan päälle.

Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia. Tosiaan piirakkaa voi suojata foliolla pohjan saatua ensin kevyesti väriä ja täytteen jähmetyttyä, mutta tämä on taitolaji, jota en itse ilmeisesti vielä ainakaan hallitse.