1273311580_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1273311592_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1273312827_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tällaisia siis tekaisin eilen, kun tuli valtava mielihalu jotain leipoa, mutta halusin päästä halvalla, eikä tehnyt mieli myöskään tuntikausilla aikaa kuluttaa. Tätä ohjetta olen nähnyt lukemattomissa eri leivontablogeissa, eikä nyt millään muistu mieleen mistä ohjeen bongasin ihan alunperin. Resepti varmaan tuttu valmiiksi jo monelle, mutta laitanpa sen silti tähän. :) Jotain minimaalista eroa tässä lienee alkuperäiseen, kun en tarkkoja määriä edes kunnolla muistanut.

Valkosuklaa ei minusta oikein läpi maistunut, vaikka laitoin vielä vähän enemmän kuin alkuperäisessä reseptissä. Luulen, että samantien voisi viskata vaikka kokonaisen Pandan levyn (130g), itse kun jätin siitä puuttumaan muutaman palasen, niin että todennäköisesti suklaata tuli itselleni n. 100g. Eihän mulla mitään vaakaa ole, mutta näin siis yksinkertaisella matikalla laskettuna. Hyviä olivat silti. <3

Flora Vanillaa ja mustikoita (ostin 200g pakastepussin) jäi kumpiakin ylitse minulla, enkä jaksanut sitten kehitellä muuta käyttötarkoitusta niin vatkasin lopun vaahdon kuohkeaksi vaahdoksi, läimäisin mustikat sekaan ja koristelin osan muffinseista tällä seoksella. Maistuu hyvältä. <3 Tuoreena parhaimmalta minusta, joten vaahtoseos kannattaa valmistaa ja läntätä päälle vasta juuri ennen tarjoilua. Tosin silloin voi olla sotkuisempaa, jos antaa jähmettyä jääkaapissa niin ei toisaalta valu niin paljon, mutta minusta ei ollut sillä tavalla yhtä hyvää. Osan koristelin parilla palasella sulatettua valkosuklaata, jota vaan läimin puolihuolimattomasti pikkulusikan avulla muffinsien päälle.

 

Mustikkavalkosuklaa-muffinsit (n. 20-22 pientä muffinsia, itse käytin Bruno-merkkisiä paperisia muffinsivuokia)

3 munaa

1 1/4dl sokeria

100g voita/margariinia

4dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

1tl vaniljasokeria

1dl Flora Vanillaa

100-130g valkosuklaata (itse laitoin siis n. 100g, ja olisi minusta voinut laittaa enemmänkin)

2dl mustikoita

 

Sulata rasva ja anna jäähtyä. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Vatkaa munat ja sokeri kunnolla vaahdoksi.

Lisää varovasti lusikalla sekoittaen vaahtoon vuorotellen muutamassa erässä jauhoseos, rasva ja Flora Vanilla. Kääntele sitten joukkoon rouhittu valkosuklaa ja lopuksi mustikat, edelleen varovaisesti.

Jaa taikina vuokiin. Itse laitoin taikinaa reippaasti yli puolivälin/vuoka.

Paista uunissa 200 asteessa n. 15-20min. (Minulla meni tuo 20min, mutta olen ollut havainnoivinani, että muutenkin tuossa omassa uunissani kaikella kestää kauan)