Viimeinkin sain vähän kuvia siirrettyä kamerasta koneelle asti. Eli pääsiäiseen (josta onkin jo ehtinyt kulua hyvin aikaa) kuuluu ehdottomasti täällä päin persikkapiirakka, ja sellaista siis silloin leivoin.

 

1272198800_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Tämä on ollut yksi suosikkiherkuistani ihan pienestä asti. Pohja on ihan normaali makea piirakkapohja, jollaisten ohjeita löytynee joka puolelta. Pohjan lisäksi tarvitaan vain ISO purkillinen säilykepersikoita, kermaviiliä, kananmunaa, sokeria ja vaniljasokeria. Itse ladon aina pohjan päälle kasan persikanpuolikkaita nättiin ympyrään, niin että peittävät koko pohjan. Sen jälkeen laitan viili-kananmuna-sokerisotkua päälle, niin että persikat peittyvät. Komeuden saa koristeltua helposti jättämällä muutaman persikkaviipaleen ja asettelemalla niitä nätisti päällimmäiseksi. Nam. <3

Vinkkinä, että tietokone ja kokkaaminen eivät ole aina hyvä yhdistelmä - jostain syystä en itse tätä ikinä tunnu oppivan. Tämäkin piirakka jäi uuniin hippaisen liian pitkäksi aikaa kun taas unohdin, että sen voisi sieltä ehkä ottaa poiskin jossain välissä. Noh, ei se sentään karrelle ehtinyt onneksi palaa ja hyvää tuli kuitenkin. :)