Nyt on edellisestä päivityksestä sen verran aikaa, etten voi oikein mitään järkevää turista näistä tekeleistä, kun en muista suurimmasta osasta edes suurinpiirtein mitä ne sisälsivät enkä mistään yksityiskohtia tekovaiheista. Siksi tuntuisi hölmöltä laittaa jokainen esille erikseen, joten ängetäänpä viime kuukausien tekeleet sitten kivasti sumppuun. :]

 

1264026706_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mustikka-jotain-kakku

 

Sen muistan, että mustikoita tässä oli, mutta olikohan niillä kaverinakin jotain? Ehkä vadelmaa? Ken tietää, mutta muistan tuon hyvää olleen. Muistan senkin, että lopputulos oli turhan lötkö, taisi johtua kiirehtimisestä. Olisi kaivannut enemmän jääkaappiaikaa, joskin ehkä yhdestä lisäliivatteestakaan ei olisi ollut haittaa? Kakun koristeet osoittavat muuten hyvin mitä tämä käsiongelma tekee leipomiselle: ideana kun oli pursotella suoria viivoja edestakaisin, mutta kun pelkkä pursottaminenkin tuntuu olevan oikealle kädelle liikaa ja vasemmalla en olisi varmaan edes osunut kakkuun. Noh, on tuo siksakkikin lopulta ihan persoonallisen näköinen ehkä? :)

 

1264191074_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kinuskikikakku

 

Tässä taas ensimmäinen kokeiluni kinuskin parissa, taustalla bonuksena anopilta saatu upea hyasintti. :] Niin ja jotain kovasti kuivahtaneita marsipaaniruusuja on päässyt kakun päälle myös ensimmäisestä ruusuntekokokeilustani ikinä. :D Niistä ei tullut hirveän nättejä, mutta ensimmäiset kerrat ovat ensimmäisiä kertoja. Sillä puolestelen myös sitä, että tuo kinuski maistoi aivan hirveältä. Oikeasti, en tiedä vieläkään mikä meni pieleen, sillä tein kaiken ohjeen mukaan ja se käyttäytyikin ihan nätisti ja levittäytyi todella hyvin ja sileästi kakun päälle. Minusta olin vielä maistavinani sitä hieman siinä vaiheessa ennen kuin kakun päälle törkkäsin ja silloin se oli hyvää? Sitten kun myöhemmin kakkua maisteltiin ja sitä meni suuhun vähän enemmänkin, niin piti sylkäistä pois. : D Onneksi muuten olivat täytteet kohdallaan tuossa kakussa, joten ei hukkaan mennyt työ kokonaan, kunhan päällipuolen jätti nätisti syömättä.

Tämä oli muutoinkin oikea epäonnenkakku. Huomasin kakun leikkaamisvaiheessa, että se oli pohjasta raaka! Kovasti nätiltä näytti uunista ottaessani ja olin sitä tikuilla tökkinytkin, mutta ihan sieltä pohjasta sitten oli pieni kerros kovasti vetelää, eikä sitä voinut käyttää. Onneksi olin tehnyt aika paksun pohjan, joten sain leikattua raa'an osan pois ja hyödynnettyä loput pohjasta, mutta sitten en saanut kerroksia ihan niin paljon kuin olisin halunnut ja ja... noh, täytekerroksista tuli kovasti korkeita eikä komeus tahtonutkaan pysyä pystyssä vaan lähti kaatumaan. Saatiin syötyä se tosin ennen kuin se kokonaan romahti. :D

 

1264026958_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mustikka-mansikka-piirakkaa kesältä

 

Ilmeisesti ainakin oli kesä kun on tuossa kuvassa jotain vihreää ikkunasta havaittavissa. :D Kuva ei ole mikään paras, mutta piirakka onneksi sitäkin parempaa. Tämä yhdistelmä on piirakoissa miehen ehdoton suosikki ja sitähän se aina vaatii jos pohdin mitä piirakkaa tekisi.

 

1264026897_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hermanni

Hermanni-kakku on itse asiassa tässä kuussa tehty! Ohje on kiinnostanut minua pitkään kun on kuulostanut niin kummalliselta, joten pakkohan tuota oli kokeilla. Tein juuren itse alusta alkaen, kun valmista en mistään ollut saanut. Sain tosin jaettua tätä eteenpäin vain yhdelle ihmiselle, koska silloin kun olisi pitänyt käydä kyläilemässä Hermannin poikasten kanssa olinkin, köh, hieman heikossa hapessa edellisen illan johdosta ja teki enemmänkin mieli löhötä sohvalla. Onneksi yksi kaveri kävi sentään kylässä minun luonani, niin sain edes vähän jaettua tuota ilman että tarvitsi nousta mihinkään. :) Yhden osan laitoin pakkaseen myöhempiä kokeita varten ja lopulta paistoin kaksi kuivakakkua, joista toisen vein isälle ja toinen jäi kotiin.

Hyvää tästä tuli, mutta jotain mystistä mulla tuntuu menevän kuivakakkujen kanssa pieleen, sillä tämä oli uunissa kaksi tuntia (ohjeessa sanottiin tunti) ja edelleen keskeltä raaka kun otin ulos. Päädyin sitten lopulta leikkaamaan löllöt pois, mutta lopputulos ei ollut mikään paras mahdollinen kun muu osa kakusta oli ollut valmis jo ajat sitten. En tajua mistä tuo edes johtuu, voisiko olla silikonisessa vuoassani jotain vikaa? Sama ongelma muistaakseni ollut joskus aikaisemminkin. Tämä oli vielä tosi hämäävää, koska pistelin tätäkin kakkua tikuilla ennen kuin otin uunista, ja tuntui ihan järkevältä, ehdin jo kumota lautasellekin kun kakun keskustasta alkoi vaan yhtäkkiä valua raakaa taikinaa! Keplottelin kakun takaisin vuokaan ja uuniin toiseksi tunniksi ilman mitään kunnon vaikutusta... en tajua. : D

Kaiken tekee vielä mystisemmäksi se, että se toinen paistamani Hermanni, samassa vuoassa mutta hieman myöhemmin, onnistui ihan normaalissa paistoajassa ihan normaalisti. Sama uuni, sama vuoka, sama juuri... what the?

Niin, jos joku ei ole Hermanniin tutustunut niin googlatkaapa, sillä onhan tuo Hermannin kasvattaminen ihan hauskaa ja mielenkiintoista. :)

 

1264027023_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Omenapiirakka/kakku


Tällaisen olen tehnyt jo aiemminkin, joten mitäpä tästä enempää turisemaan. Uskomattoman ihanan makuista tämä! Tämä tekele on leivottu jouluksi, vein sen tuomisina anoppilaan ja meni oikein hyvin kaupaksi. :) Oli myös ensimmäinen kokeiluni gluteenittomasta leivonnasta. Pohjasta tuli tosi hyvää näinkin, ellei jopa parempaa kuin normijauhoilla tehdyistä.