Huh, nyt se on sitten ohi. Neljäs vuoteni Ropeconissa. Tänä vuonna ei tullut nukuttua silmällistäkään koko conin aikana, ei edes perinteiseen tapaan tuolissa nuokkuen. Väsymys oli todella suurta ja olo oli kuin humalaisella, vaikka tippaakaan en alkoholijuomia kuluttanut koko viikonlopun aikana, mutta varsinaisesti nukuttanut ei missään vaiheessa ja kivaa oli koko ajan! Sunnuntai jäi kyllä kokonaan välissä, koska tänään on töitä ja tuumasin että pakko saada nukkua... siinä vaiheessa jo oma sänky alkoi tuntumaan mukavammalta vaihtoehdolta kuin Conialueen kovat lattiat tai pihan nurmikko. Lauantaina lähdin n. iltakymmenen aikaan kotia kohti ja siinä vaiheessa kun pää löysi viimein tyynyn ihanan pehmeyden olin valvonut n. 37,5h.

 

Torstaina leivoin Dallaspullia.

1249226393_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Näistä tuli hyviä! Kuvassa ne vielä näyttävätkin siltä, mutta liiskaantuneena toisiinsa laukussani olevan muovipussin sisällä alkoivat näyttää sitä epäilyttävimmiltä mitä kauemmin olivat siellä olleet. Hyvä maku kyllä säilyi, osan pullista mässytin itse naamaani ja loput myin sattumanvaraisille nälkäisille nörteille 50 senttiä/kpl. Tienasin yhteensä 3,50e!

Alunperin minulla piti ensimmäistä kertaa pukeutua normiasusteistani poikkeaviin vaatteisiin 'Coniin, mutta kaverini ompelukone hajosi ja suunnitelma jäi sitten siihen. Kotoa löytyisi kyllä kirppislöytönä kaunis, vanhanaikanen mekko, mutta sen pukeminen ja se päällä liikkuminen tuntui liian vaivalloiselta joten pistin päälleni vain sievän normimekon. Laukkuun pakkasin fiksusti vaihtovaatteiksi myös housut + tunikan ja yötä vasten toki lämmintä paitaakin. Myös hevosenpäitä oli kaveriporukassamme paljon, minulla yksi. Kuvamateriaalia en valitettavasti ole vielä ainakaan saanut.

 

Perjantaina lähtiessämme liikenteeseen ei vielä satanut, mutta toki automatkalla alkoi jo tulemaan vettä aivan kaatamalla. Onneksi kiltti kuskimme ajoi meidät aivan sisäänkäynnin viereen ja pääsimme vain hieman kastumalla sisälle asti. Tämä päivä tulikin vietettyä melkein kokonaan sisätiloissa juurikin tuon sateen takia.

Alunperin oli tarkoitus pelata Descentiä, mutta en suostunut Täffälle liikkumaan hentoisissa kengissäni, jotka olisivat olleet hetkessä litimärät. Joukkomme vähemmän nössöt siirtyivät kuitenkin pelaamaan, joskin pelasivat Battlestar Galacticaa sitten Descentin sijasta.

Itse jäin muutaman muun kanssa sitten itse päärakennukseen hengaamaan ja juttelemaan kaikenmoista. Kaubamajassa tuli käytyä pari kertaa eri ihmisten kanssa ja jälkimmäisellä kerralla uskalsin jopa ostaa jotain. Jokaisesta 'conistani tähän mennessä olen ostanut tahi saanut pinssin, joten pitihän perinnettä jatkaa ja loppuconin paidassani komistelikin "Kakka tapahtuu" -tekstillä varustettu elegantti lätkä. Ostin myös Final Fantasy -cocacola-figusarjasta chibi-Kimahrin viidellä eurolla. Kaikenmoista muutakin ihanaa ja nörttiä ja houkuttelevaa oli tänäkin vuonna tarjolla, mutta osasin vastustaa kiusauksia.

Osallistuin ensimmäistä kertaa myös Live-Tetrikseen, jossa sain olla Z-palikka. Toista kertaa en palikaksi jaksanut, mutta jäimme musiikin tahdissa silti tanssimaan Hevosnaamari-valssia. Harmikseni siellä ei kuitenkaan soinut perinteinen Tetris-musiikki, joka olisi minusta ollut ehdoton siihen tunnelmaan.

Sateen lakattua käytiin kaupassa tankkaamassa yötä vasten eväitä (=roiskeläppä + kolaa). Kauppareissulla keräsimme katseita harhaillessamme kaupan ahtailla käytävillä hevosnaamarit päässä ja ostaessamme meetvurstipizzaa. Tyylikkäämpää olisi ollut ostaa kunnon meetvurstipötköt, mutta emme lopulta kokeneet tarvitsevamme sellaisia. Loppuillasta uskaltauduimme jo suuntaamaan Täffään katselemaan Galactican lopetusta. Cylonit taisivat voittaa.

 

Perjantain ja lauantain välinen yö oli todella hauska ja sujui kerrankin suuremmitta koomailuitta kenenkään osalta. Osa kyllä nuokkui välillä ja yksi oli yrittänyt käydä nukkumatiloissakin ja palasi sieltä hyvin ärtyneen oloisena takaisin jouduttuaan heräämään jonkin pariskunnan huutamisdraamaan.

Yöllä pelasimme Käpyaulassa kaikkia kellonaikaan sopivia pelejä. Aliasmies ei ollutkaan enää Aliasmies vaan minä vein hänen paikkansa, sillä olin onneksi tajunnut ottaa oman Aliakseni mukaan. Aliaksen jälkeen pelattiin toista minun peliäni, nimittäin Once Upon a Time, joka on tarinankerrontakorttipeli. Tarinoista tuli juuri sellaisia kuin siinä väsymystilassa kuuluukin tulla, eli naurettua tuli paljon. Tutustuin myös minulle ihan uuteen peliin nimeltä Tile Chess, joka oli todella mielenkiintoisen ja hauskan oloinen ja se täytynee ostaa itsekin! Peli oli siis shakkia... mutta ilman lautaa ja mukaan mahtui jopa kuusi pelaajaa (meitä oli kuitenkin viisi). En osaa aivan päättää oliko peli nimenomaan juuri sopiva tuohon väsymystilaan vai aivan väärä siihen.

 

Lauantai yllätti ja tuli ennen kuin varsinaisesti huomasinkaan. Aamulla haimme terveelliset aamupalat läheisestä kaupasta ja grilliltä ja siirryimme nauttimaan niitä omaan salapaikkaamme, jossa pitääkin joka 'Conissa käydä. Ei se kyllä ole salainen, eikä kuulu meille, mutta siellä on kiva rentoutua kaiken Conihälynän ulkopuolella hyvässä porukassa. Näimme myös tämän vuoden Conieläimen, nimittäin joutsenen poikasineen (viime vuonna bongasimme ketun).

Kymmeneltä alkoikin I Kill Puppies for Satan, eli roolipeli johon minä olin toisen kaverini kanssa ilmoittautunut. Peli oli sopivan huumorihenkinen valvoton yön päätteeksi - varmuuden vuoksi varustauduin energiajuomalla ja karkilla. Pelinjohtaja sanoi, ettei haittaa että olemme väsyneitä mutta suositteli nukkumista jossain vaiheessa koska olimme kuulemma kuitenkin ihan sekaisin. Toivon silti että hänellä ja muilla pelaajillakin oli hauskaa, koska minulla ainakin oli. Nauroimme ainakin kaikki paljon ja saimme toteutettua hienosti punotun suunnitelmamme ja vapautettua mielisairaalaan vangitun ihmissyöjäkaverimme ja karattua yhdessä Kanadaan pienien kommelluksien kautta. Success!

Päivällä tuli hengailtua nurmikolla erinäisten ihmisten kanssa. KPS-turnaus jäi ikävä kyllä tänään näkemättä enkä tänäkään vuonna bongannut myöskään Final Fantasy Fightia. Tämä ei hirveästi haitannut, koska kumpaakaan tuskin olisin jaksanut katsoa loppuun muutenkaan. Suunnitelmissamme oli pelata Battlestar Galacticaa, jonka kävimme Conista ostamassa porukalla, niin että minä ja pari muutakin pääsisi tällä kertaa mukaan. Huomasin kuitenkin että sääntöjen opettelusta ei tullut tällä väsymysasteella yhtään mitään. Lähdinkin siis pelaamaan myös 'conista ostamaani, käsintehtyä Zombeja! Ovella! joka on myös täysin laatupeli. Olen pelannut sitä aiemminkin, mutta vain Roolipelaaja-lehdessä ollutta versiota - on mukava omistaa tämä nyt ihan virallisestikin. Harmillisesti sessiomme ei vaan ollut kovin hyvä, mutta olen varma että jatkossa tulee parempia.

Loppupäivä oli pitkälti nurmikolla hengaamista, kunnes illemmalle aloitettiin toisella porukalla uusi Zombie-sessio eri porukalla. Tämä oli edellistä parempi, mutta ei mikään maailman hauskin siltikään - jostain syystä porukallamme oli vaikeuksia kertoa tarinaa vaan jokainen keskittyi ihan liikaa ainoastaan oman hahmonsa tekemisiin. Hauskaa oli silti.

Kotiin lähdin jo kesken tämän jälkimmäisen Zombie-pelin (oma hahmoni oli kuitenkin kuollut - kerrontavuorohan minulla olisi säilynyt, mutta toisaalta tässä vaiheessa hoipertelin muutenkin kuin humalainen enkä osannut enää keskittyä, joten skipattiin se suosiolla). Junassa bongasin toisen conittajan, jota en tuntenut ennestään mutta ranneke paljasti. Hän joutuikin sitten junamatkan ajan kuuntelemaan juttujani, mutta ei onneksi näyttänyt häiriintyvän asiasta.

 

Yöllä lämmin ja pehmeä sänky oli ehkä paras asia ikinä.