1247776420_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1247776534_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1247776495_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1247776466_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Koska edellisestä kakusta ei riittänytkään alkuperäisten suunnitelmien mukaan mummolle, tein sitten sinne viemisiksi ihan uuden kakun. Kaveriporukoille leipoessani syömässä on melkein aina mukana tämä suklaalle allerginen kaverini, joten nyt kun kerrankin sain luvan käyttää suklaata heittelinkin sitä sekaan ihan kunnolla!

Lähdin liikkeelle ajatuksella, että suklaata pitää olla paljon. Kirsikoita teki myös mieleni ja kun lähdin googlettamaan vähän apuja tähän urakkaan löysin tämän aivan upeannäköisen kakun Mansikkamäen Ebeltä. Tätä ohjetta yhdistelin päässäni Kinuskikissan raitakakkuun. Lopputulos oli hyvin makeaa (onhan kakussa kolme kerrosta suklaata!) eikä kakkua siis kannata turhan isoissa paloissa nauttia. Sokeria en laittanut mukaan ja hyvä niin! Hyvää oli kuitenkin ja vaikka kakku aloiteltiin vasta eilen, ei siitä ole enää mitään jäljellä tätä kirjoittaessani. :) Syömisessä avitti kyllä useampi kaveri sitten mummolareissun jälkeen.

Jos nyt jotain muuttaisin niin jättäisin kirsikat kakun sisältä pois ja käyttäisin niitä vain koristeluun. Kakku oli hyvää ilmankin ja kirsikat tuntuivat itse asiassa olevan vain tiellä. Pohjasta tuli myös kovin vaikeasti leikattava, en tiedä mikä meni pieleen.. ehkä käytin liikaa rasvaa?

Koristelusta sen verran, että suklaaperhosia kokeilin ensimmäistä kertaa, samaten kuin tuollaista random-suklaahörhelöä tuossa yhdessä kohtaa. Hyvin onnistuivat minusta. :)

Tällä ohjeella täytettä tuli paljon - 24cm irtopohjavuokaani ei mahtunut kaikki ja mössöjä jäi sitten yli syötäväksi reippaasti. Jos siis tuon kokoiseen tekee niin kannattanee suosiolla tehdä pienempi määrä, tai sitten vaan reippaasti isompaa vuokaa kehiin.

 

Triplasuklaakakku kirsikoilla

 

Pohja:

1 pötkö Domino tuplaunelmaa

jonkin verran sulatettua rasvaa

 

Täytteet:

4 prk Flora Vispiä

300g vaniljatuorejuustoa

3 levyä Pandan maitosuklaata

1 levy Pandan valkosuklaata

120g smetanaa

3 liivatetta

1tl kanelia

(halutessa n. ½ litraa kirsikoita ja pisara rommiaromia)

 

Valmista pohja murskaamalla keksit ja lisäämällä niihin pieni määrä rasvaa (Dominoiden täytteen takia ei tarvitse paljoa). Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Halutessasi halkaise kirsikat ja poista niistä siemenet ja asettele pohjan päälle. Kirsikat voi myös maustaa hyvin varovaisesti rommiaromilla. Laita pohja ja kirsikat jääkaappiin odottelemaan täytteiden valmistumista.

Vaahdota Flora vispit ja lisää sekaan vaniljatuorejuusto. Jaa täyte kahteen osaan suhteessa 2/3-1/3.

Lisää isompaan täytteeseen kaneli. Sulata maitosuklaa ja lisää se varovasti joukkoon. Ota täytteestä vielä puolet erilleen ja sekoita siihen yksi kylmässä vedessä lioitettu ja kuumaan veteen sulatettu liivate. Kumoa täyte pohjan päälle ja tasoita, laita jääkaappiin jähmettymään.

Valmista seuraavaksi valkosuklaatäyte. Ota 1/3 täyteseoksesta ja sekoita siihen smetana sekä sulatettu valkosuklaa. Lisää yksi liivatelehti tutuin menetelmin mukaan ja kumoa jähmettyneen suklaatäytteen päälle ja tasoita. Anna olla taas jääkaapissa.

Lisää viimeinen liivatelehti jäljellä olevaan suklaatäytteeseen samalla menetelmällä ja laita sitten täyte kakun päälle. Tasoita pinta ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Itse odottelin jokaisen täytekerroksen välissä puoli tuntia, mutta täyte oli niin jähmeän oloista jo valmiiksi että vähempikin aika olisi varmasti riittänyt. Itse asiassa se oli niin jähmeää että jäi mietityttämään olisiko noita liivatteita tarvittu ollenkaan..