1248594307_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1248594334_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1248594363_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Eilen oli kahden kaverini tuparit ja täten siis loistava tekosyy päästä tekemään kakkua! Tuohon menee sen verran paljon rahaa että tällä budjetilla tekosyitä oikeati kaivataan ennen kuin lähtee leipomaan, oli ne sitten hyviä tai huonoja tekosyitä..

Noh, joku aihe piti keksiä josta kumpikin tykkäisi ja ensimmäinen molempia yhdistävä asia, joka tuli mieleen oli tietenkin Zelda-pelit! Loistavia pelejä ovat minunkin mielestäni ja Triforce tuntui kuviona sopivan yksinkertaiselta ensimmäiseksi marsipaanikoriste-aiheeksi. Kuviot muovailin jo alkuviikosta, mutta ihan kuivia ne eivät vielä olleet kakun päälle laitettaessa. Ei se silti haitannut. Muotoilin tuon keltaisesta marsipaanista ja tuputtelin päälle kultatomua. Kuvissa tuo yksi kolmio oli aseteltu vielä vähän huolimattomasti ja unohtui osittain pystyyn. Korjasin sen sitten juhlapaikalla.

Pursotuskokeilut ovat ensimmäisiäni. Mallia lunttailin taas Kinuskikissalta. Aikaisemmin en ole omistanut kunnon pursotusvermeitä, enkä ole siis edes yrittänyt mitään vaan lähinnä lätkinyt vain kermat kakun päälle. Harmi kyllä piti tehdä nämä melko kiireessä - se yhdistettynä ensimmäisen kerran haparointiin ei tuottanut parasta mahdollista tulosta (varsinkin päällä olevia hosuin ja kermakin ehti vähän lösähtää), mutta ei se mitään. Harjoitusta sain silti, samoin kuin taas hahmotettua itselleni miten nuo kuviot oikein menevätkään ja seuraavalla kerralla sitten paremmin!

Oikeastaan ainoa mikä jäi harmittamaan kakussa oli, että unohdin tuon päälle tulleen Flora Vispin makeuttaa. Normaali kuohukerma on minusta oikeastaan parasta ilman mitään lisättyä sokeria, mutta tuo Vispi olisi kyllä vähän kaivannut makeutta. Noh, hyvää oli kakku silti, varsinkin täyte ja kelpasi niin isäntäpariskunnalle kuin vieraillekin!

Pohjat tein kahdesta kääretorttulevystä. Leikkasin niistä kaksi ympyrää ja välikerroksen kokosin jäljelle jääneistä palasista. Kokoamisen apuna pääsin kokeilemaan ensimmäistä kertaa reunakalvoja, tarpeeksi isoa vuokaa kun ei minulla ollut, ja hyvin toimi! Molemmissa väleissä oli Mansikkabanaani-rahkaa (6,6dl kuohukermaa, maitorahkaa, litra tuoreita mansikoita, 3 banaania ja hieman vaniljakreemijauhetta). Kostutin pohjat omenamehulla ja sivelin vielä ohuella kerroksella omenahilloa. Täytettä tuli paljon enemmän kuin kakkuun tarvitsin, mutta olin varmuuden vuoksi tehnyt yhden ylimääräisen kääretorttupohjankin ja kieritin sitten loput sen sisälle. Oikein hyvää tuli siitäkin, mutta kuvia ei ole esitellä.