1247041934_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1247041960_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Maanantaina kokoonnuttiin vähän pidemmän tauon jälkeen taas pelaamaan roolipeliporukkamme kanssa. Tuumasin että tämän parempaa tekosyytä tehdä kakku en taas vähään aikaan saa: oli kuitenkin vapaapäivä ja ihmisiäkin tulossa kylään sen verran että löytyisi jopa syöjiä. Tarkoitus oli että voisin jonkun lohkareen kakusta viedä vielä seuraavana päivänä mummollekin tuliaisiksi, mutta kakku ehtikin kadota parempiin suihin ihan kokonaisuudessaan melkoisella vauhdilla.

Reseptin sovelsin tällä kertaa omasta päästä aikaisempien kahden hyydykekakun muistikuvien perusteella. Mieleni teki omenaista herkkua, mutta sitten muistin kaupan hyllyllä että appelsiinituorejuustoa olisi kiva kokeilla joskus joten sitäkin sitten ostin ja lopputulos maistuikin paljon vahvemmin appelsiinilta kuin omenalta.

Tällä kertaa sain tehtyä vielä kokonaan laktoosiongelmaisellekin sopivan kakun kun muistin ostaa Hyla-kermojen lisäksi myös Hyla-tuorejuustoja. Hyvä minä! Vaikka kyseisellä kaverilla myös suklaan kanssa on ongelmia, niin nämä suklaakoristeet oli helppo nostaa vain kakun päältä pois ennen syömistä.

Koristelusta sen verran, että aika nopeasti nuo tein. Taas periaatteeni "jos sen tekee ensimmäistä kertaa, sitä ei tarvitse tehdä kunnolla" pääsi valloilleen. Halusin siis kokeilla pursotella suklaakuvioita leivinpaperille ja ihmetellä sitten mitä niistä tulee kun ovat jääkaapissa jähmettyneet, ja oikein hyvin toimi! Suklaakoristeet siis Super Mario -pelisarjasta tuttuja otuksia ja esineitä. Olisin ehkä voinut ajatella hetkisen että kun suklaan käänsin ympäri niin tuon kysymysmerkin laatikkoon olisi voinut siis pursotella peilikuvana, mutta koko koristeesta tuli muutenkin niin sotkuinen että liekö väliä edes. :D

Reunat jäivät aika rösöisiksi. Reunakalvoja voisi joku kerta tilata, tai edes jotain järkevämpää veistä avittamaan noiden irrottamista vuoasta.

 

Appelsiiniomena-hyydykekakku (24cm irtopohjavuoka)

Pohja:

n. 150-200g Digestivekeksejä

n. 100g sulatettua voita

 

Täyte:

3 keskikokoista omenaa

200g appelsiinituorejuustoa

100g maustamatonta tuorejuustoa

vaniljasokeria maun mukaan

(vaihtoehtoisesti vain suoraan vaniljatuorejuustoa maustamattoman tilalle, jolloin vaniljasokeria ei tarvita)

6dl kermaa

4 liivatetta

 

Päällinen:

2prk (400g) Piltin Omena-mango-kauraherkkua

4 liivatetta

 

Valmista pohja murskaamalla keksit ja sekoittamalla niihin sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kuori omenat ja muussaa/pilko ne pieniksi paloiksi. Itse muussasin kaksi omenaa sauvasekoittimella, mutta kolmannen pistin sekaan paljon huolettomammin sekoitellen, koska minusta omenanpalaset ovat kivoja syödessä.

Sekoita maustamattomaan tuorejuustoon vaniljasokeria oman maun mukaan (voit maistella hieman välissä jotta tiedät milloin se maistuu hyvälle).

Lisää molemmat tuorejuustot kermavaahdon sekaan. Ota omenasoseesta erilleen n. 1dl, sekoita loput kermavaahdon ja tuorejuuston mukaan.

Kuumenna 1dl omenasosetta (+ehkä pienen pieni tilkka vettä). Purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne omenasoseen sekaan, kaada sitten varovasti täytteen joukkoon ja sekoita kunnolla. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään (itselläni taisi olla siellä pari tuntia).

Kun täyte on jähmettynyt, valmista päällinen: liivatteet taas likoamaan kylmään veteen, purista sitten vesi pois ja sekoita pieneen määrään kuumennettua vettä. Sekoita sitten hyvin Piltti-seokseen ja kaada kakun päälle. Anna taas jähmettyä jääkaapissa. Itselläni tämä seisoi kaapissa taas arviolta sen pari tuntia.