1245940514_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kaverilla on syntymäpäivä tänään, joten siinäpä ihana tekosyy päästä leipomaan. Tämä kakku kyllä tehtiin ja nautittiin parempiin suihin jo maanantaina, koska sitten alkoi taas sellainen työputki ettei leipomuksille olisi jäänyt aikaa. Oli oikein hyvää! Ohjeen nappasin jälleen kerran Kinuskikissalta. Muokkasin sitä jättämällä pois valkosuklaakerroksen ja tekemällä vadelmatäytteen kaksinkertaisena (vadelmaa alle, väliin mansikkaa ja päälle vielä vadelmaa). Vaniljatuorejuuston tilalla käytin maustamatonta tuorejuustoa, johon sekoittelin vaniljasokeria ja maistui ainakin yhtä hyvältä.

Tämä oli taas aika epäonninen kakuntekoprosessi. Alunperin meinasin tehdä täytekakkua, jonne väliin mm. Daimia. Luonani majoittui päivänsankarin lisäksi kuitenkin yksi toinenkin kaveri, jonka vatsa ei tykkää laktoosituotteista ja suklaallekin on allerginen hän (siksi valkosuklaan jätinkin pois). Koska Daim-sisältyi täytekakkuvisiooni kovin vahvasti, päädyinkin hyydykekakkuun (tätä reseptiä kun olin kuolaillut jo jonkin aikaa) ja sitäkin reseptiä piti sitten muokkailla kaverille sopivammaksi. Koska vaniljatuorejuustoa ei ainakaan meidän lähikaupasta saanut laktoosittomana/vähälaktoosisena (saakohan mistään), päätin fiksusti ostaa maustamatonta tuorejuustoa ja tehdä siitä. Sitten ostin tavallista maustamatonta tuorejuustoa, en siis Hylaa, joten jäipä kakku tältä kaverilta syömättä. Miten voikin olla näin hajamielinen? Noh, onneksi päivänsankarilla ei ollut allergioita esteenä sentään, toinen kaveri sai lohdutukseksi kirsikoita (jotka osti omilla rahoillaan :p ).

Mansikkakerros ei tahtonut minulla hyytyä oikein mitenkään vaikka noudatin ohjeita. Hassua tämä on koska molemmat vadelmakerrokset hyytyivät ihan mallikkaasti. Tosin nyt kun muistelen, niin en kyllä mitannut mansikoiden määrää mitenkään vaan heitin aika näppituntumalta (ja oma näppituntumani on kokemuksen puutteen vuoksi aika olematon) jonkinlaisen määrän, ehkäpä johtui siis tästä. Lopulta kun kyllästyin sitten odotteluun niin kaadoin tuon päällimmäisen vadelmakerroksen ei-ihan-hyytyneen mansikkakerroksen päälle ja ne sekoittuvat sitten, jättäen pinnan vähän mälsäksi.

Päällä on suklaata (nyt kun sitä sitten saikin käyttää tuorejuusto-tapauksen jäljiltä) ja mansikoita. Yritin myös tehdä suklaareunuksia, mutta oltiin niin malttamattomia kakun syömisen kanssa ettei jaksettu pitää jääkaapissa tarpeeksi kauaa, eikä suklaa sitten tarttunut kakkuun.

Se tärkein asia oli onneksi kohdallaan kuitenkin, eli todella hyvää tuli kakusta!